Søg efter:

Asserbo Slotsruin

 Inde mellem træerne i Tisvilde Hegn ligger Asserbo slotsruin. De tilbageværende mure og voldgraven vidner om et tidligere storslået slot, og er i dag et idyllisk sted at besøge.

Et slot i Nordsjælland

Engang lå der et slot inde mellem træerne i Tisvilde Hegn. Når du i dag besøger Asserbo Slotsruin er det eneste tilbageværende de nederste mure og voldgraven. Det er imidlertid nok til at få fornemmelsen af svundne tiders konger og biskopper, af magt og middelalder.

Gå ad broen over voldgraven ud på den lille ø og ”gå rundt” inde i slottet.

Biskop Absalons kloster

I 1100-tallet blev Asserbo Kloster grundlagt af Biskop Absalon, ærkebiskop og statsmand i middelalderens Danmark. Det blev drevet af skiftende lensmænd og omkring 1560 overtaget af kongen.

Da sandflugten kom

Området omkring Tisvilde er et af de steder i Danmark, der er blevet hårdest ramt af sandflugt. Fra midten af 1500-tallet føj sandet ind over land i op til 30 meters højde, så landskabet nærmest lignede en ørken.

Det gik også ud over Asserbo Slotsruin. Både slottet og landsbyerne omkring blev forladt og dækket af sand. Det lykkedes sidenhen at komme sandflugten til livs, blandt andet ved at plante træerne i Tisvilde Hegn. I 1892 blev Asserbo Slotsruin og voldgraven udgravet, og i 1972 blev de genskabt.

Info:

 Bisp Absalonsvej 28

3300 Frederiksværk

Til stedets hjemmeside

Entré Gratis