Søg efter:

Fredericia Bymuseum

Besøg Fredericia Bymuseum – og bliv klogere på Fredericiaområdets historiske udvikling.

Fredericia Bymuseum

Oplev ”levende portrætter” som du kan stille spørgsmål til. Mød en vaskeægte præsident, en stadsforvist prins og en konge, der byggede en by på en sump.

På Fredericia Bymuseum får du både historie, læring og bevægelse. Museet har nemlig udviklet en et spil, som du kan hente ned som app. Her kan du gå på opdagelse på Fredericia Vold, hvor du hjælper Landsoldaten med at finde historiske genstande, der tilsammen fortæller om Fredericias historie. Jo flere spor du finder, des mere af historien åbner du op for.

Bymuseet i Fredericia er et kulturhistorisk lokalmuseum, der tager udgangspunkt i Fredericiaområdets historiske udvikling, fortrinsvis siden byens grundlæggelse i 1650. Museets udstillinger og samlinger belyser især områdets militære, religiøse og erhvervsmæssige udvikling samt dagligdagen for byens befolkning.

I de mange gamle bygninger på Fredericia Bymuseum møder publikum udstillinger om fremmede trossamfund fra Fredericia, markante personligheder i byen, markedsscener, sølvsmedens værksted, avlsbrugerliv, havnens udvikling, forlystelsesliv og det 20. århundredes udvikling.

Fredericia Museerne har fået tildelt ”Museumsformidlerprisen 2021” for at formidle byens historie på en ny og innovativ måde til nye målgrupper

Museumsformidlerprisen er indstiftet for at bringe de bedste formidlingsprojekter frem i lyset.

Åbningstider
Bymuseet er åbent hele året torsdag, fredag, lørdag og søndag fra kl. 12-16

Dog ikke i hele januar måned hvor Bymuseet er lukket.


Vinterferien (uge 7): Åben tirsdag til søndag kl. 12-16

Sommerperioden (15/6-15/8): Åben tirsdag til søndag kl. 12-16

Efterårsferie (uge 42): Åben mandag til søndag kl. 12-16

Priser:
Der er gratis adgang på bymuseet.