Søg efter:

Gl. Varde Sommerland

I det 12 ha. store naturområde er der rig mulighed for aktiviteter til hele familien. Her er der både shelters, legepladser, stier med forhindringer undervejsgrillhytte, toiletbygning samt diverse “afslapnings-oaser”.

Området, som tidligere husede forlystelsesparken “Varde Sommerland”, stod urørt og forfaldent hen i 10 år, hvorefter en gruppe frivillige tog initiativ til at rydde op og udvikle stedet. Nu fremstår det som et rekreativt naturområde, med mulighed for at benytte alle områdets faciliteter gratis. 

Denne skjulte perle lægger op til forskellig aktivitet, så der er både opholdspladser til dig der har brug for at slå sig ned i længere tid med en madpakke og noget kaffe, dig der vil fordybe sig og dig der har nogle aktive børn med god fantasi som skal brænde krudt af. 

Motionisterne benytter naturfitnessruten til deres daglige motion, børnene leger i Kæmpernes hjem og Småfolkets Dal, hvor andre nyder en stille stund med udsigt ud over Varde Enge og Å. Kanoturister og andre gæster overnatter i shelters og tilbereder mad i bålhytten. Forskellige steder i området findes der borde-/bænkesæt og ved toiletbygningen finder man 2 shelters, bålplads og plads til 15 personer, samt brænde. Et andet sted i området findes der en bålhytte med 3 shelters og borde/bænke. Det er ikke muligt at booke nogle af shelterne for forhånd. Hvis du kommer i Kajak, kano eller gummibåd er der mulighed for at komme på land og tage en overnatning her. 

Til børnene ligger der en sjov og alternativ legeplads som er eventyrlig og der er plads til at udfolde fantasien. Det er en legeplads i naturens materialer, hvor jordbakker er iscenesat som kæmpehoveder, der stikker op af jorden. Kæmpernes hår er labyrinter af omvendte trærødder, sten, græsser og hasselbuske. Den ene kæmpe er iscenesat med mulighed for tovtrækkeri gennem næseborene og musikinstrumenter som man kan spille på ved det ene øre. De modige kan kravle ind gennem det andet øre – helt ind til kæmpens hjerne. Den er udformet som et lille amfiteater med siddepladser. Der kan mange børn sidde og fortælle eventyr om hekse, trolde, hobitter, mv. Hobitterne har til huse i det andet rum på legepladsen. Den lille hobbitby ligger omkring et torv, hvor eventyrlige ansigter er nedfældet. Ansigterne er et blandt flere elementer på legepladsen, der refererer til den lokale maler Otto Frellos eventyrlige univers. Hans univers appellerer til fantasi og forundring hos børn i alle aldre – også hos barnlige sjæle. 

Herudover ligger sommerlandet i forbindelse med kyst til kyst stien og Arnbjerg Parken, hvor man også finder Varde Miniby. Der er ca. 700 m ind til byen, hvor man kan shoppe, få noget godt til ganen og opleve den gamle købstad.