Søg efter:

Hyrdinden og Skorstensfejeren

På toppen af en 5 meter høj sokkel er hyrdinden og skorstensfejeren klar til at drage ud i den vide verden.

Eventyret om hyrdinden og skorstensfejeren handler, som så mange andre af H.C. Andersens historier, om kærligheden mellem to husholdningsobjekter. Til forskel fra andre af hans eventyr, som f.eks. Tinsoldaten og Kærestefolkene, ender denne dog lykkeligt.

Hyrdinden og skorstensfejeren vises på taget, lige som de kommer op af skorstenen. De er nøgne og kun en stige rereferer til skorstensfejerens profession. De andre figurer fra eventyret; den gamle kineser og gedebukkebens-overogundergeneral­krigskommander­sergenten er placeret i bunden af soklen, der er af granit. De to elskende i toppen er udført i bronze.

Fun fact: Skulpturen blev afsløret d. 17. juni 1995, men efter kun et halvt år blev den påkørt af en lastbil og måtte repareres inden den kunne blive sat tilbage.

Bengt Pontus Kjerman (1954 – ) blev født i Göteborg i Sverige og er en Dansk-svensk billedhugger, maler og lektor ved Kunstakademiet siden 1985. Kjerman’s personlige stil bliver ofte beskrevet som realistisk, men på samme tid uvirkelig med referencer til eventyr, myter og folklore.