Søg efter:

Jernaldermiljøet i Vingsted

Tag med på en tidsrejse tilbage til jernalderen med Jernaldermiljøet i Vingsted. Oplev et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer med huse, marker, smedje, offersted og husdyr.

Oplev hvordan livet var for jernaldermenneskene gennem aktiviteter i Jernaldermiljøet i Vingsted. Hele året rundt er der livagtige aktiviteter og foredrag om livet i jernalderen.

Jernalderlivet

Livet i jernalderen omkring år 0 og de efterfølgende århundreder var et liv i pagt med naturen, hvor menneskene var underlagt årstidernes skiften og gudernes humør. Hver dag arbejdede man for at overleve. Dyrene og afgrøderne skulle passes, og i rundt omkring i naturen skulle der samles bær og urter. Smeden, pottemageren, væveren og alle andre håndværkere reparerede og lavede nyt tøj og redskaber. Det meste var til brug i landsbyen men kunne også byttes eller sælges, når en handelsmand fra fjerne egne kom forbi. 

Aktiviteter i Jernaldermiljøet i Vingsted

Jernaldermiljøet består af en række huse og anlæg fra forskellige jernalderlandsbyer rundt omkring i Jylland. Det ligger smukt mellem græsmarker, opdyrkede agre, sø og skov, og her kan man deltage i aktiviteter, der tager udgangspunkt i, hvordan livet og dagligdagen var for jernaldermenneskene.

Området er åbent for vandreture og oplevelser på egen hånd året rundt. Husene i jernalderlandsbyen er kun åbne, når der er arrangementer og aktiviteter. Find det næste arrangement.

Jernaldermiljøet i Vingsted er en del af VejleMuseerne. Se alle aktuelle udstillinger og arrangementer i Vingsted på www.vejlemuseerne.dk.