Søg efter:

Kongeegen, Danmarks ældste

Tag familien med i den fortryllende Nordskov ved Jægerspris slot, hvor du finder Kongeegen, Danmarks ældste, levende væsen

Kongeegen er 1500-2000 år gammel og var allerede et stort træ, da Vikingekongen Gorm den Gamle regerede over Danerne. Det er Danmarks og sandsynligvis også Nordeuropas ældste og tykkeste egetræ.

Kongeegen har haft en imponerende omkreds på ca. 14 meter, og var ca. 17 meter højt. Det siges, at Frederik 7. og Grevinde Danner til hest søgte ly for et tordenvejr i det store, hule træ, og derfra stammer måske navnet, Kongeegen.

Egen stod oprindeligt på en åben fugtig eng, og træets vanskabte form og det sumpede og utilgængelige terræn har reddet det fra at blive brugt som skibstømmer. I dag står kun en malerisk skal tilbage, hvor levende grene vokser ud fra. Men på trods af træets høje alder, holder det sig forbavsende godt.

Du kan også gå på jagt efter to andre imponerende, gamle egetræer, Storkeegen og Snoegen, der også står i Nordskoven. Disse er desværre begge gået ud, men resterne af dem står i skove endnu.

Du kan udvide oplevelsen med at gå en tur i parken ved Jægerspris Slot, hvor du blandt andet kan møde Kongeegens efterkommer, Danneregen, der blev skabt i 1986 som en podning af Kongeegen.

I den historiske slotspark ved Jægerspris slot er der mange andre spændende oplevelser for hele familien.

Kongeegen ligger kun ca. en times kørsel i bil fra København.

Info:

Ved p-pladsen i modsatte side

Nygaardsvej 21B

3630 Jægerspris

Til stedets hjemmeside

Entré Gratis