Søg efter:

Lützhøfts Købmandsgård

Spol tiden tilbage til “de gode gamle dage” med et besøg på Lützhøfts Købmandsgård, som er en gammel købmandsbutik indrettet som den så ud i 1920’erne.

Midt i Roskilde ligger den historiske Lützhøfts Købmandsgård, der åbnede i 1892 og fungerede som købmandsbutik fra 1892-1979. I dag fungerer det som et levende købmandsmuseum.

Lützhøfts Købmandsgård  Købmandsgården er indrettet som den så ud i 1920´erne og er både museum og butik.Her er der salg af bolcher og kandis i håndfoldede kræmmerhuse samt hundredevis af andre traditionelle varer.

I gården findes magasinbygningerne fra 1700- 1800-tallet – oplev den hyggelige atmosfære med brosten, hestevogne og fritgående høns og de mange aktiviteter hen over sommeren.

Det er fortællingen om handel med både lokale varer og eksotiske produkter fra den anden side af kloden. Sammen med vores naboer i Slagtermuseet og på Håndværksmuseet er det også historien om de mange små virksomheder, der fik hjulene til at dreje rundt og om livet i købmandsgården. Om hårdt slid og søde minder fra bolchekrukken

Lützhøfts Købmandsgård blevet frem til 1979 drevet som købmandsbutik, men har siden 1982 fungeret som levende museum for handel og købmandsliv. I dag fremstår butikken som den så ud i 1920´erne og her er også stadigvæk mulighed for at købe spændende og “skæve” varer. Varerne sælges i løs vægt, pakket i kræmmerhuse og bundet med bomuldsnor fra rullen i loftet – ligesom man gjorde i gamle dage.

Når du besøger købmandsbutikken, er du velkommen til at gå bag disken, kigge ind på købmandens kontor og i baglokalet med korn, foderstoffer og kornvægt. I gården ligger magasinbygningerne fra 1700- og 1800-tallet, hvor man kan opleve atmosfæren fra dengang toppede brosten, hestevogne og fritgående høns var en del af byens miljø.

Lützhøfts Købmandsgård
Info:

Ringstedgade 6-8

4000 Roskilde

Til stedets hjemmeside

Entré Gratis