Søg efter:

Manneken Pis, Bogense

Lille Manneken er ikke kun i Bruxelles, du kan også finde ham på Adelgade i Bogense!

Manneken Pis i Bogense er en kopi af den originale statue i Bruxelles.

Historien højt: I 1800-tallet blev der fundet et spædbarn ombord på en færge fra Klakring. Styrmanden ledte efter forældrene – men de fik ikke kontakt. Slagteren Levinsohn tog den lille dreng og adopterede ham senere. I årenes løb blev denne dreng konsul Willum Föns.

Historien er ikke helt sand – faktisk var den lille dreng slagterens barnebarn. Hans mor blev uægte, og barnet blev sendt til hans bedsteforældre. Men i modsætning til nogle af de såkaldte bastards, hvis forældre ikke var gift, havde han alligevel en lykkelig barndom og blev en succesrig forretningsmand og konsul. Han gav byen Manneken Pis-figuren samt et solur og et springvand med et gyldent æble. 

Den 20. marts 1934 afslørede hans datter baronesse Rosenkrantz Manneken, hvis historie i nogen grad lignede konsulens, som en gave fra den gamle konsul i taknemmelighed til hans ungdomsby.

Mange mente førhen, at statuen skulle dækkes igen med det samme, men i dag er Manneken i Bogense en populær attraktion i Danmark. Manneken Pis har sin egen tøjkollektion til festlige lejligheder.