Søg efter:

Mølleparken, Aalborg

Lige bag Aalborg Zoo finder du Mølleparken, et stort parkanlæg fra 1934 med et unikt kunst- og naturområde. Fra parken kan du nyde en fantastisk udsigt over Aalborg, Limfjorden, Egholm og Gjøl. 

Den uddannede israelske billedhugger Rolf Roda Reitlinger besøgte Danmark i 1970’erne som et led i en udveksling fra en israelsk kibbutz. I løbet af hans ophold i landet opførte han to skulpturer i Nordjylland: ”Tak til Sindal fra Israel” (1977) på Vendelbogade i Sindal og altså ”Noahs Ark” (1976) der ligger i Mølleparken i Aalborg. 

Begge skulpturer er skænket som en tak fra det israelske folk til Danmark for indsatsen for jøderne under 2. verdenskrig.

Kultur og natur

Parken blev anlagt i 1934, dækker et stort område bag Aalborg Zoo og er formentlig mest kendt for de store friluftskoncerter der bliver afholdt der. Blandt andre fandt Leonard Cohen vej til scenen i 2012.

I Mølleparken kan man beundre mange forskellige særprægede planter. Bronzeblad, pragtrabarber, parasolblade og mammutblade er bare nogen af de voksne plantearter der nyder godt af den gode fugtige jord og trives i skyggen fra de store træer.

Så uanset om man er planteentusiast, på udkig efter storslåede skulpturer eller til rock og rul i det fri, så er Mølleparken en god idé at skrive bag øret.

Mølleparken, Aalborg
Info:

Mølleparkvej,

9000 Aalborg

Entré Gratis