Søg efter:

Munkebo Miniby

Et kig i det gamle Munkebo

På Bakkely 50 har Munkebo en spændende lille attraktion, der er et besøg værd. Det er en miniby, som består af ca. 100 minihuse, der helt ned i detaljen er nøjagtige kopier af husene fra den gamle Munkebo fiskerby, som den så ud i 1956 før etableringen af Lindøværftet skabte røre i det lille samfund. Udstillingen omfatter tillige en plancheudstilling, som fortæller hele historien om området fra fortid til nutid.

Der er mulighed for at kigge ind på værkstedet i arbejdstiden, hvor en kreds af ulønnede, aktive seniorer arbejder med de små minihuse. Der er endvidere mulighed for at spise de medbragte madpakker i udstillingens små telte på pladsen.

Munkebo Miniby har åbnet dagligt kl. 9.00 – 16.00 i tidsrummet 1. juni – 31. august. Den øvrige del af året er der  åbent mandag, tirsdag og onsdag kl. 9.00 – 12.00 samt påske og efterårsferie fra kl. 9.00 – 16.00 og ellers efter aftale.

Værkstedet er åbent for besøgende i åbningstiden, når personalet er til stede. Der opkræves ikke entre, men donationer er meget velkomne.

Guidet rundvisning arrangeres efter forudgående aftale hos Arne Kristiansen på telefon 2462 5697 eller e-mail formand.munkebominiby@gmail.com. Pris pr. person 20 kr. dog minimum 200 kr. Rundvisningen tager ca. 1 1/4 time og omfatter områdets ofte dramatiske historie samt byens nyere historie som landsby, værftsby og i dag som havneby.