Søg efter:

Paradisbakkerne

 Oplev det smukke natur- og skovområde Paradisbakkerne på Bornholm. Det stærkt kuperede klippelandskab ligger på Østbornholm 3 km nordvest for Nexø.

Paradisbakkerne på Østbornholm
Paradisbakkerne på Østerbornholm er et meget kuperet klippeområde med et tæt mønster af spændende sprækkedale.

Paradisbakkerne var tidligere dækket af lyng
Ligesom Almindingen var Paradisbakkerne før i tiden dækket af lyng og krat, men i dag er det meste af området i Paradisbakkerne dækket af skov.

En af Bornholms syv borge – Gamleborg
I Paradisbakkerne ligger en af Bornholms syv borge resp. borgruiner. På højen kan du i dag stadigvæk se resterne af ringvolden. Parkér på p-pladsen ved Slamrabjergvej og følg skiltene ind i skoven.

Bornholms største rokkesten i Paradisbakkerne
I Paradisbakkerne finder du Bornholms største rokkesten. Følg stien mod Rokkestenen. Stien drejer til højre, når du er nået til bøgeskoven og foran dig ligger nu den største rokkesten på Bornholm. Stenen vejer ca. 35 tons og kan rokke, når du ellers trykker på det rigtige sted! Rokkestenen er en vandreblok, som isen har transporteret til lige netop dette sted og placeringen af Rokkestenen gør, at den kan rokke.

Helvedesbakkerne ved Paradisbakkerne
Lige ved Paradisbakkerne på Bornholm finder du også Helvedesbakkerne, der er et område med mange sprækkedale. Det er ikke kun sprækkedalene, der gør området geologisk spændende, du finder også her en lang række vandreblokke, skurestriber etc. fra den sidste istid.

Paradisbakkerne er privat
Paradisbakkerne på Bornholm er et privatejet skovområde. Vil du vandre i området, så kan du følge de tre afmærkede ruter i området (rød cirkel, blå firkant og gul trekant).

Paradisbakkerne
Info:

Lisegårdsvejen 2A

3730 Nexø

Til stedets hjemmeside

Entré Gratis