Søg efter:

Parforce-legepladsen ved Slotssøen

 Nu kan de små og deres voksne lege sig ind i Hillerøds historie og Unesco verdensarven, Parforcejagtlandskabet.

Legeplads inspireret af Hillerød historie

 

En ny og anderledes legeplads blev i december 2018 indviet i det grønne anlæg, Posen, som ligger mellem Fisketorvet og Slotssøen i Hillerød. Den er inspireret af, og har referencer til, Hillerøds kongelige historie og Parforcejagtlandskabet i St. Dyrehave og Gribskov, som omgiver byen.

Ikoniske legegavle

To fritstående røde murede gavle i renæssancestil er legepladsens signatur, med Frederiksborgs ægte renæssance arkitektur som baggrund. Men her er murene lavet om til klatrevæg og rutsjebane!

Landskab i miniformat

Terrænet omkring er forsynet med små bakker, hængebroer, stier, forhindringsbane og beplantning, der med tiden vil skabe illusion af skov og hemmelige stier. Der er anlagt en central stjerneplads, ligesom i det rigtige Parforcejagtlandskab.

Leg genererer lys

På en ny ‘energileg’ kan børnene med fysisk aktivitet generere lys, som kan bruges til fangeleg. Der er en lille slotspavillon man kan lege i, og et spor til aktivitet på løbescootere.

Også for de helt små

For de mindste er der fugleredegynge, legeredskaber i træ og sandkasse med et bord, formet som et våbenskjold.

Picnic ved legepladsen

Tag madpakken med, der er god plads til en picnic på plænen med udsigt til både slot, slotssø og det livlige fugleliv på søbredden. Glæd jer til at besøge en legeplads af høj kvalitet, med indbyggede fortællinger om slottet, byen og landskabet.

Info:

 Posen

3400 Hillerød

Til stedets hjemmeside

Entré Gratis