Søg efter:

Roskilde Domkirke

Velkommen til en kongelig kirke. Tag med på en kongelig tidsrejse og mød 40 konger og dronninger i Danmarks kongelige gravkirke, hør dragen hvine, dyk ned i mørke krypter, og find roen under de høje hvælv.

Domkirkens arkitektur er en tidsrejse gennem 800 år, og det har sat den på UNESCO’s Verdensarvsliste. 3 af vikingetidens konger er begravet: Harald Blåtand (d. 986), Svend Tveskæg (d. 1014) og Svend Estridsen (d. 1074). Siden 1500-tallet er alle danske konger begravet her.

Kirken er opført i ca. 1200 som en imponerende gotisk katedral bygget i røde teglsten.

Domkirken er absolut et must-see, når du besøger Roskilde.

Tag på en kongelig tidsrejse. Lad roen sænke sig under høje hvælv, hør dragen hyle eller tæl hvor mange løver du kan finde.

Roskilde Domkirke med de karakteristiske spir er kongefamiliens gravkirke. 40 konger og dronninger er begravet i de overdådigt udsmykkede gravkapeller. Her hviler både den store danske byggekonge, Christian d. 4. og Nordens dronning Margrete d. 1. Selv vikingekongen Harald Blåtand siges at være begravet her. Intet andet sted i verden er så mange intakte kongelige grave samlet.

Domkirkens arkitektur er en tidsrejse gennem 800 år og har sat den på UNESCO’s Verdensarvsliste. Den er dermed i godt selskab med verdensberømte monumenter som pyramiderne i Egypten og Den Kinesiske Mur.

Domkirken er absolut et must-see, når du besøger Danmark.

Skattejagt i Roskilde Domkirke

Nu kan du igen besøge Danmarks kongelige gravkirke og her er både højt til loftet og god plads til de andre gæster.

Roskilde Domkirke har en sjov og lærerig skattejagt til børnene – eller børnebørnene.