Søg efter:

Strandstens- og fossiljagt ved Lillebælt

Gå på jagt efter eksemplarer af Lillebælts mange forskellige strandsten og fossiler langs kysten.

På stenjagt ved Lillebælt

Bag hver en strandsten gemmer sig en fortælling om stenens tilblivelse og dens vej til Lillebælts kyster. Lillebælts strande er særligt kendt for sine fossilfund og variationer af strandsten, så her har du de bedste forudsætninger for at få en speciel sten eller en fossil med hjem i lommen.

Lær mere om strandsten og fossiler

Er du nybegyner udi strandstens- og fossiljagt, kan Lillebælts stenede kyster måske virke uoverskuelige – men frygt ej! Der findes både god information online hos Naturpark Lillebælt og fysisk i Naturcenter Trelde Næs. I Naturcentret finder du information om en række af de klassiske stentyper, som man kan finde på sin strandtur, og her kan du også se en lille udstilling af nogle af de fossiler, der er fundet ved Lillebælt.

At finde fossiler kræver en vis grad af tålmodighed, men de geologiske forhold omkring Lillebælt gør, at du her ofte kan finde fossiler som hajtænder, forstenede søpindsvin (også kaldet tordensten) eller jættelys. Naturpark Lillebælt har et væld af beskrivelser og videoer om fossiler, og du kan blandt andet lære om forskellige typer af fossiler og få tips til, hvordan man går på fossiljagt. Du kan finde de mange spændende videoer om fossiljagt her!

De bedste fossil-steder ved Lillebælt

Man kan være heldig at finde fossiler og forskellige strandsten de fleste steder langs Lillebælt, men der er områder, som er kendt for at være særligt “sten- og fossil-rige”. Vi anbefaler, at du tager til Hagenør eller Trelde Næs for at lede efter strandsten og fossiler, når du er i Fredericia.

Strandstens- og fossiljagt ved Lillebælt
Info:

Lillebælts Allé

7000 Fredericia

Til stedets hjemmeside

Entré Gratis