Søg efter:

Bundgarnsmuseum

Museet er indrettet i Hemming Nielsens “baghus”. Museet et indrettet af en gruppe fra Tirsdagsklubben og af Fjellerups Seje Sild. Museet fortæller Krøniker om bundgarnsfiskerne ved Fjellerup Strand. Gratis entre.

ÅBNINGSTID:

HVER DAG I SKOLERNES SOMMERFERIE FRA KL. 14-17.

TORSDAG FRA KL. 19-21 i juli måned

eller efter aftale. Kontakt tlf.: 27 11 77 94 eller 86 31 77 94

Sådan blev Fjellerup Bundgarnsmuseum til:

I 2015 åbnede Tirsdagsklubben et alternativt bundgarnsmuseum, hvor der blev fortalt historier om de gamle fiskere. Vi kaldte museet alternativt, fordi vi havde valgt at tydeliggøre fiskeriet med en model af et bundgarn fyldt med strikkede fisk og tang. Fiskene var strikket af Fjellerups Seje Sild. De havde samtidig lovet at passe museet. Museet har været en stor succes med mange interesserede besøgende.

Sidste år blev museet udvidet, idet Tirsdagsklubben overtog hele bygningen. Norddjurs Kommune havde i det forløbne år købt området til P-plads, og da de ikke havde brug for bygningen, fik Tirsdagsklubben efterfølgende lov til at benytte bygningen til Bundgarnsmuseum, og der blev lavet en kontrakt vedrørende brugen af lokalet for de næste 10 år.

Da bygningen skulle have et nyt tag og nye vinduer, gik Tirsdagsklubben i gang med at søge diverse fonde om tilskud til ovennævnte. De nødvendige penge blev bevilget af ELROFONDEN og VELUXFONDEN, og i efteråret 2016 blev bygningen restaureret med nyt tag og nye vinduer. Det var en betingelse, at vi samtidig vintersikrede effekter på tjærepladsen, som ligger lige over for Bundgarnsmuseet.  Dette er baggrunden for at flere effekter på tjærepladsen er tildækkede om vinteren..

Til foråret skal Tirsdagsklubben så i gang med at færdigindrette den nye afdeling med montrer og billedfriser. Samtidig skal der arbejdes på en indkøbt traktor og på Thruernes garnvogn, der tænkes opstillet på tjærepladsen for at vise endnu en del af det tidligere bundgarnsfiskeri og tjærearbejde. Desuden har vi modtaget mange nye rekvisitter, som er blevet brugt af fiskerne ved Fjellerup Strand. Heldigvis har bundgarnsfisker Ted Thommesen og hans familie bevaret mange ting, som de velvilligt har stillet til rådighed for museet. Desuden har vi modtaget mange effekter fra Thruernes fiskeri og fra Knud Peter på Strandkroen

For såvel de besøgende, der sidste år havde en god oplevelse med at aflægge museet et besøg samt nye besøgende, kan vi love, at der også i år venter en god oplevelse med mange nye oplysninger.

Bundgarnsmuseum
Adressen:

Hemming Nielsens Vej, Fjellerup Strand

8585 Glesborg

Til stedets hjemmeside