Søg efter:

Isbjerg, Thy

En tur til Isbjerg

Følg Hindingvej fra Nors Kirke til P- pladsen for enden af vejen. Det sidste stykke vej er grusvej. Derfra følges stien  med Tved plantage på højre hånd, og Hansthomreservatet på venstre hånd. Det første stykke går stien stejlt op ad en klit, men stien er dog flisbelagt. På vej op kan man kigge på den flotte udsigt over Nors Sø bagud, mens man puster og får vejret igen.

Vel ankommet til toppen følges stien langs et gammelt vindbrud i klitten og få hundrede meter henne nåes Isbjerg, som er en gammel kæmpehøj, godt ødelagt af bl.a. de tyske besættelsestropper, som havde en observationspost her. På det højeste punkt findes et af Kort- og Matrikelstyrelsens målepunkter. Men det er først og fremmest den formidable udsigt, der her påkalder sig opmærksomheden. Forrest er der klitheden med stærkt markerede klitdannelser. Terrænet skråner jævnt ned mod den gamle kystskrænt, som dog kun anes herfra. Længere ude en række af søer, den stor flade af gammelt havbund, store flyvesandsklitter, og længst ud havklitterne og havet.
Til venstre ses Klitmøller Fjernvarmeværks skorsten  over grantræerne, og til højre kan man i det fjerne se fyret i Hanstholm.
Når man har set sig mæt på herlighederne, kan man følge nogle af skovvejene tilbage til P-pladsen eller stien, man kom ad.

Isbjerg, Thy
Info:

Hindingvej 45

7700 Thisted

Entré Gratis