Søg efter:

Kirstinelyst

På Danmarks største indlandshede, Randbøl Hede, dominerer de store vidder, sandklitterne og de vindomblæste lyngpletter. Det storslåede hedeområde har nu fået sit eget levende oplevelsescenter ”Kirstinelyst”, hvor hele familien kan blive meget klogere på heden og dens spændende historie.

Det levende udstillingscenter ”Kirstinelyst”, på kanten af Randbøl Hede, fungerer som formidlings- og oplevelsesportal til heden. Her kan både børn og voksne bliver klogere på, hvad heden kan tilbyde, og hvorfor det er så vigtigt at bevare dette unikke landskab. Set fra heden er bygningen skjult af bevoksningen, så hedens uforstyrrethed ikke ødelægges. 

Gå på opdagelse på en af hedens nye oplevelsesruter og bliv overvældet af den helt særlige natur, find spor efter både hedebønder og det tyske luftvåben fra 2. Verdenskrig. Se hvordan tørv bliver til og lær om plante- og dyreliv på heden.

Overnat i shelter, bygget efter gamle hedetradition, og tag på opdagelse ad vandre- eller cykelstier i det storslåede landskab. Ryttere kan benytte rideruterne; her er både folde, vandingsmuligheder og høhotel.

Kirstinelyst

Adressen:

Frederikshåbvej 41

7183 Randbøl

Til stedets hjemmeside

Entré Gratis