Søg efter:

Randbøldalmuseet

På Randbøldalmuseet kan både børn og voksne blive klogere på gamle dages produktion af papir og klæder og afprøve vandets kræfter. Tag madkurven med og nyd naturen, historien og håndværket i Randbøl.

Randbøldalmuseet byder på udfordrende og interessante oplevelser for hele familien med vandeksperimenter og aktiviteter fra gamle dage hele året rundt. 

Randbøldals historie

Randbøldalmuseet ligger i dag hvor en af Danmarks første fabrikker, Engelsholm Papirfabrik, blev anlagt i 1732. Fabrikken producerede papir frem til 1846 og siden hen tekstiler. Hele grundlaget for produktionen var vandkraften i Vejle Å, som her fosser gennem en snæver smeltevandsdal.  

På museet kan man få hele historien om den industrielle produktion i Randbøldal fra 1732 til 1983. Man finder også papir- og væveværksteder, hvor det er muligt at afprøve de gamle håndværksteknikker, når der er arrangementer. Til arrangementer betales ofte et lille beløb for materialer til aktiviteterne.

Deltag i de mange aktiviteter

Randbøldals væve- og papirlaug holder til i værkstederne. De er kendt for deres fine håndværk og design. Museumsbutikken er derfor fyldt med fantastiske væve- og papirvarer, bøger, kunsthåndværk, håndlavede sæber og gaveartikler. Man kan desuden købe drikkevarer og is i butikken.

Ved de udendørs vandeksperimenter kan man opleve det, der er grundlaget for hele eventyret i Randbøldal, nemlig vandkraften. Her kan børn og voksne prøve at vinde over vandets tyngde og hæve vandet med enkle og traditionelle teknikker som Arkimedes skrue, brøndvinde, vippebrønd, trædemølle og et helt slusesystem. 

Tag madpakken med på turen. Museet har opsat borde og bænke, hvor du kan nyde din medbragte mad. Måske en vandretur i området frister?

Randbøldalmuseet er en del af VejleMuseerne. Find alle aktuelle udstillinger og arrangementer på Randbøldalmuseet på www.vejlemuseerne.dk.

Randbøldalmuseet

Adressen:

Dalekildevej 1

7183 Randbøl

Til stedets hjemmeside

Entré Gratis