Søg efter:

Museum Østjylland Randers

Museum Østjylland kan du finde og opleve flere steder i regionen. På Museum Østjylland Randers kan du komme på en spændende kulturhistorisk tidsrejse helt fra oldtid til nutid. Museet formidler historien på en legende og humoristisk måde, der taler til alle sanser.

Udstillinger på Museum Østjylland i Randers

I de faste udstillinger kan du opleve og lære om livet på Randers egnen helt fra menneskets første tilstedeværelse for 100.000 år siden til i dag.

Middelaldermennesket

Middelalderen er en fascinerende periode, som er en dramatisk tid, der har givet os grobund for mange myter. Mød i denne faste udstilling den stolte ridder til hest, den fattige skomager med familie og Helligåndsklostrets prior, som havde gode råd mod hæmorider, gigt og podagra. Her er der arbejdet med mange forskellige sanseindtryk, som trækker dig med ind i den svundne tid. Lad også børnene klæde sig ud som munk eller adelsdame, prøve ridderens våben og spille sjove middelalderspil.

Museum Østjylland og dets mange museer

Museum Østjylland blev grundlagt i 1872 og er et af Danmarks ældste og største lokalmuseer. Her er skiftende særudstillinger, fascinerende digitale udstillinger, aktiviteter for børn og meget mere. Desuden har Museum Østjylland også udstillinger og museer i Grenaa og Ebeltoft.

Museum Østjylland Randers har gratis adgang og er åbent tirsdag til søndag fra 10.00 til 16.00 hele året