Søg efter:

Naturlegepladsen Eghjorten

 Eghjorten er en af Naturstyrelsen Nordsjællands baser for naturformidling, leg og spil. På den store naturlegeplads, som er åben for alle, finder I masser af legeredskaber i naturens egne materialer, bålplads med adgang til brænde, borde og bænke, adgang til drikkevand og toilet. Prøv den 18 kurvs discgolf skovbane, mobilspillet Oppermann Mysteriet, eller orienteringsløbet “Find vej i Eghjorten”.

En herlig skovlegeplads

Skovlegepladsen Eghjorten ved Hillerød er åben året rundt, og bliver flittigt brugt af børnehaver, skoleklasser og børnefamilier. Legepladsen er åben for alle, og kan ikke bookes på forhånd. Den er bygget op af naturmaterialer, primært jord og træ. Her kan børn udfolde sig og bruge kroppen ved at gynge, vippe, klatre i udfordrende klatrestativer, øve balancen på balancebomme og meget mere.

Bålplads med brænde

I kan medbringe mad og grille på bålpladserne, hvor der er adgang til brænde. Skovhjælperne, som servicerer Eghjorten, holder pladsen i pæn stand og fylder jævnligt op med friske forsyninger af brænde. Ved bålpladserne er der borde og bænke, hvor I kan sidde og hygge jer, med grillmad eller madpakken. Der er også adgang til drikkevand og toilet.

Naturskoletilbud for skoleklasser

Eghjorten samarbejder med Københavns Kommune og Hillerød Kommune om naturformidling for skoleklasser. Hvert år kommer et aftalt antal skoleklasser til undervisning og overnatning i vikingehuset og det store shelter. Eleverne får undervisning i naturskolelokalet og under formidlingshalvtaget, og kan benytte faciliteter som bål- og lejrplads og toiletbygning.

Formålet er at give eleverne gode naturoplevelser, sunde motionsvaner og forståelse for naturens sammenhænge.

Book naturvejledning – det er for alle

Andre grupper, børnehaver og skoler, som ikke er omfattet af den kommunale aftale, kan også benytte sig af naturvejledningen på Eghjorten.

I kan booke et undervisningsforløb, se de forskellige naturskoletilbud.

Temakasser

På naturbasen Eghjorten findes en lang række temakasser, som kan I kan  leje. De omhandler forskellige emner som

 • grøn sløjd
 • smådyr
 • træer
 • jagt
 • motionslege

Der er også temakasser, som egner sig til fødselsdags- og overnatningsarrangementer for alderen 5 år og opefter:

 • eventyrskattejagt
 • motionslege

Lej kasserne ved at kontakte:

 • Skovløber og naturvejleder Martin Wiberg
 • Mobil: +45 41 27 18 89
 • Mail: mawib@nst.dk  
Disc golfbane

Du kan dyrke disc golf ved Eghjorten! Banen består af 18 kurve, fordelt rundt i skovområdet, og den har 3 forskellige sværhedsgrader, så alle kan være med. Du kan låne discs og få scorekort til banen ved Naturskolebygningen, når den er bemandet – eller efter aftale.

Find vej i Eghjorten – orienteringsløb

”Find vej” er en let form for orienteringsløb med faste poster. På Eghjorten er der ruter på 3 længder og sværhedsgrader: En let bane på 1,1 km, en mellemsvær på 1,4 km og en svær på 2,4 km.

Download brochure og kort til Find vej i Eghjorten

Oppermann Mysteriet – et sjovt mobilspil

Vil du være med til at opklare Oppermann Mysteriet og redde videnskaben? Så kan du deltage i et sjovt mobilspil som foregår lige rundt om Eghjorten. Spillet tager ca. ½ – ¾ time, og det kræver at du gør følgende:

 • Download app’en Useeum fra App Store eller Play Butik
 • Find Oppermann Mysteriet i Useeum
 • Tip: Gør det hjemmefra, så du hurtigere kan komme i gang på Eghjorten.
Praktiske oplysninger

Hvad: Eghjorten, Naturstyrelsen Nordsjællands skovlegeplads og naturformidlingsbase

Hvor: Jespervej 309, 3480 Fredensborg.

Hvornår: Åben hele året

Kontakt: Skovløber og Naturvejleder Martin Wiberg, mobil: +45 41 27 18 89, e-mail: mawib@nst.dk

Find vej til Eghjorten: Bus nr. 307 stopper lige ved Eghjortens P-plads. Eghjorten ligger i Stenholt Vang i Hillerød Kommunes østlige del, mellem Hillerød og Fredensborg.

Info:

 Jespervej 309

3400 Hillerød

Til stedets hjemmeside

Entré Gratis