Søg efter:

Naturreservatet Vejlerne

Naturreservatet Vejlerne, Nordeuropas største fuglereservat

 

Danmarks største naturvidenskabelige reservat, Naturreservatet Vejlerne, ligger i den sydvestlige del af Jammerbugten. Fuglereservatet Vejlerne omfatter ca. 6000 ha. ( 60 km2 ) og ejes af Aage V. Jensens Fonde. Du har mulighed for at opleve fugle som lysbugede knortegæs, dværgmåge og skestork. Den størst ynglende betand af grågæs holder til her, og om efteråret er Fuglereservatet Vejlerne landets største overnatningsplads for f.eks. traner.
Der er mange udsigtspunkter og fugletårne hvor man kan få et fantastisk indblik i den storslåede natur på Vejlerne. Der er desuden mulighed for at besøge Vejlernes Naturcenter, der ligger på hovedvej 11, hvor der findes informationscenter og kikkerter.

Naturreservatet Vejlerne dækker et område på 60 km2

 

Området Vejlerne ligger nord for Limfjorden, afgrænset af Lund Fjord nordpå, Lønnerup Fjord vestpå, og Bygholm Vejle østpå og dækker et område på ca. 60 km2. Området Vejlerne bestod op til 1870èrne af to lavvande arme af Limfjorden.
Området blev inddiget og drænet efter 1864 i forbindelse med landindvindingsprojekterne, men dog uden den store succes pga. finansielle og mange tekniske problemer. Pumperne blev standset og dræningen opgivet i 1916, og efterhånden blev området forvandlet til lave brakvandssøer, rørskove og enge, som er et paradis for dyr og fugle. Området blev derfor udnyttet til græsning, slåning af tagrør og hø , samt erhvervsfiskeri og jagt.
Naturcenter Vejlerne ligger ved hovedvej A 11 på Bygholmdæmningen. Der er åben alle dage fra solopgang til solnedgang. Der er fri entré.

Info:

Bygholmvejlevej 640

9690 Fjerritslev

Til stedets hjemmeside

Entré Gratis