Søg efter:

Planetstien (Bollerstien)

Hop på cyklen eller nyd en gåtur på Planetstien i det naturskønne område langs Horsens Fjord, og oplev solsystemet udfolde sig på de 3 km fra Høegh Guldbergs Gade til Fiskerhuset nær Boller Slot.

En gåtur gennem solsystemet

Få et spændende indblik i solsystemets enorme afstande, der er illustreret smukt på vejen mod Boller Skov i målestoksforholdet 1:1498 millioner. Planetstien starter ved Høegh Guldbergs Gade, hvor Solen er repræsenteret som en stor guldbelagt jernkugle på et 2,8 meter højt stativ. Derfra kan du tage turen langs fjorden med alle otte planeter – lige fra Merkur til Neptun – illustreret på store natursten med informationer om hver enkelt planet. Du kan også læse informationstavlerne, som er opstillet, hvor stien starter og slutter. 

Følg stien via Kystlandets digitale kort (Google Maps).

Store naturoplevelser nær centrum

Ikke langt fra Horsens Centrum starter ruten, der følger sydsiden af Horsens Fjord til Boller Nederskov. For enden af stien venter smuk natur og kulturhistorie.

Ved rutens afslutning kan du gå til venstre og komme ud på Boller Mole, hvor du har en storslået udsigt over Horsens Fjord og ind til Horsens by. Du kan også vælge af fortsætte gennem den gamle herregårdsskov, Boller Nederskov, til det smukke Boller Slot. Her finder du en flot slotspark med en blomsterhave, en asiatisk inspireret have med skildpadder og et 1000 år gammelt egetræ. 

Nær Boller Nederskov ligger der flere andre imponerende skove, der egner sig godt til vandreruter. Du kan med fordel fortsætte turen den gamle smeltevandsdal, Klokkedal, der kun ligger få hundrede meter fra Boller Nederskov. 

Læs mere om Slotsparken eller Boller Slots fascinerende historie

Prøv cykelturen rundt om Horsens Fjord

Planetstien er en del af cykelruten rundt om Horsens Fjord, hvor man krydser fjorden via den lille cykelfærge og fjordens øer Alrø og Hjarnø. Turen er 52 kilometer lang. 

Parker ved Bakkelunden

Det er muligt at parkere ved den nye bypark Bakkelunden, Bjerrevej 20, 8700 Horsens. 

Herfra følges skiltning mod Horsens Fjord. Det tager ca. 3-5 minutter at gå over til Planetstiens start. Vær opmærksom på, at der skal krydses en meget trafikeret vej, så det er en god idé at følges i flok, hvis man har børn med.